Днес, 26 септември изтича срокът за регистрация на кандидати за участие в

...
Днес, 26 септември изтича срокът за регистрация на кандидати за участие в
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на кандидатите за местните избори

Днес, 26 септември изтича срокът за регистрация на претенденти за присъединяване в локалния избор. Регистрацията на партиите и коалициите започна на 4 септември.
51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация в ЦИК, като от тях са регистрирани 29 партии и 5 обединения.
26 септември е краен срок и за искане от партия или коалиция за изтриване на регистрацията й за присъединяване в изборите пред ЦИК, която приема решение за изтриване на регистрацията. Партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети правят предложение до 26 септември за регистрация в ОИК на кандидатските си листи, а ОИК записва кандидатските листи.
В период до през днешния ден, 26 септември също така инициативните комитети предават на ОИК списъка на лицата, които поддържат регистрацията на самостоятелен претендент на книжен притежател и на механически притежател в структуриран електронен тип, дружно с другите документи за присъединяване в изборите. ОИК предава неотложно описите на Търговски закон на Групово дело „ ГРАО ” в Министерство на регионалното развитие за инспекция. ОИК вписва в регистъра настъпилите промени в състава и/или наименованието на локална коалиция.
Инициативен комитет може да изиска ОИК да заличи регистрацията му за присъединяване в изборите до 26 септември. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР